Pasen & Onvoorwaardelijke Liefde | Ishtara Araminta

Lieve human angel & lichtwerker,

Ik werd vanmorgen wakker met een ontzettende pijn in mijn heupen en rug. Ik voelde de vermoeidheid in mijn lichaam. Het zat er eigenlijk al aan te komen, want rond de periode van de volle maan heb ik altijd mijn menstruatie. Ik vond het zelf wel symbolisch dat ik juist op eerste Paasdag mijn menstruatie doorzette. Ik weet eigenlijk ook niet waarom, omdat ik niet zo heel bekend ben met de achterliggende boodschap van Pasen. En toch voelt het voor mij wel als een speciale tijd.

Gisteren had ik met mezelf afgesproken om nog wat dingen die op mijn to-do lijstje staan, af te werken. Maar je begrijpt: dat doel heb ik maar even aan de kant gezet. Vanwege de pijn in mijn heupen besloot ik vanmorgen een spirituele tekst te lezen, i.p.v. te mediteren. En dat inspireerde me om jou deze mail toch nog te schrijven. Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar het komt vanuit mijn hart en dan wil ik dit soort dingen toch graag met je delen.

Vroeger toen ik klein was had ik niks met Jezus en de hele Christelijke religie. Mijn oma was non en voordat zij het klooster in ging, hing haar hele huis vol met opgehangen Jezussen aan een kruis. Doodeng vond ik het. Ik ken veel mensen in mijn nabije omgeving die een Christelijke (of soortgelijke) opvoeding hebben gehad. Ik heb dat niet. Mijn ouders maakte bewust te de keuze om mij niet te dopen. Ze wilde deze keuze aan mij overlaten, zodra ik daar oud genoeg voor was. Een nobele gedachte vind ik dat eerlijk gezegd wanneer ouders hun kind zelf de keuze geven om te kiezen voor iets. Of dat nou een religie is of iets anders. Maar juist een religie zorgt voor het nastreven van bepaalde normen en waarden, en kan enorm bepalend zijn voor de rest van je leven

Ik geloofde dus eigenlijk ook nooit in God (of het Universum, de Bron, Source, Alles dat is, Allah of hoe je het ook graag wilt noemen.) Misschien moet ik het anders verwoorden. Ik heb nooit in een straffende God geloofd. Het dogmatische beeld van een man op een wolk, die neerkijkt op mij, al mijn daden noteert en me straft. Ik vond dit als klein meisje altijd al een hele rare schets van God. Voor mij was God meer een wonderbaarlijk gevoel van liefde. Iets wat je aan kan zetten tot heldhaftige daden om de mensheid te helpen – net zoals Jezus deed.
Vanmorgen in bed las ik in het stukje tekst dat Jezus wist dat hij verraden zou worden. Ik realiseerde me zijn enorme grootsheid. Ik bedoel, hoe kun je zo dichtbij jezelf blijven, terwijl je weet dat je verraden gaat worden met de dood als gevolg. Ik heb daar echt enorme respect voor. En misschien is respect niet eens het juiste woord, want het is veel meer dan dat.

Jezus was de embodiment van onvoorwaardelijke liefde. Dat inspireert mij enorm, omdat het mij niet altijd lukt om in onvoorwaardelijke liefde te blijven als iemand mij emotioneel aanvalt. Ik bedacht me dat Jezus echt een zware taak had op aarde en dat hij wel een Master moest zijn om te dragen wat hem is aangedaan. Dit geldt overigens niet alleen voor Jezus. Het valt mij op dat alle Opgestegen Meesters en Profeten een ontzettend zwaar leven hadden. (Dit geldt ook voor de Divine Feminine Masters trouwens, zoals Quan Yin en Moeder Maria.) Ik denk dat dit onderdeel is van hun training op het pad van verlichting. Als ik hieraan denk, zorgt het ervoor dat ik beter kan relativeren. Ik bedoel, ik heb ook echt veel meegemaakt, maar dat valt in het niets als je kijkt naar al deze mannelijke en vrouwelijke Masters & Gurus.

Laats las ik een artikel bij Amnesty over Ahmadreza Djalali, een Iraans-Zweedse spoedarts die elk moment geëxecuteerd kan worden. Djalali is gespecialiseerd in rampengeneeskunde en werd in 2016 tijdens een werkbezoek in Iran gearresteerd en beschuldigd van spionage. Eind oktober 2017 werd hij tot de dood veroordeeld na een oneerlijk proces. Hij werd gemarteld om een bekentenis af te dwingen. Dan denk ik toch echt wel: hoe is dit nog mogelijk in 2021? En tegelijkertijd zie ik een patroon. Alle grote helden (want Djalali is in mijn ogen ook een held) en Meesters ondergaan hele intense levenslessen. Eigenlijk zijn deze lessen onmenselijk, net zoals die van Jezus.

Van mij mogen dit soort initiatieven van Amnesty trouwens meer aandacht krijgen. Dus mocht het voor je resoneren, dan wil ik je uitnodigen om het formulier in te vullen. Dan gaat er direct een verzoek uit naar Iran met het verzoek tot vrijlating van Djalali. Wat er dan in mij omgaat, is de overpeinzing dat als wij als mensheid onze aandacht en focus op dit soort acties richten, i.p.v. op Kim Kardashian, dit soort gruwelijkheden kunnen stoppen.

Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat we op het spirituele pad altijd offers moeten brengen. Zonder offers, geen spirituele groei. Voor Jezus en Djalali is het offer hun aardse leven. Voor ons is dat misschien via andere manieren. Bijvoorbeeld het opofferen (stoppen) van bepaalde verslavingen, omdat deze verslavingen je tegenhouden om verder te groeien op het spirituele pad. Of het stoppen met bepaalde gedragingen, omdat deze je in een bepaalde gevoelsfrequentie houden, waardoor je jezelf niet kunt openen voor hogere frequenties. (Haat versus liefde of wraak versus vergeving.)

Laats faciliteerde ik een check-up vanuit mijn Mentor Journey. De deelnemers hebben een speciale initiatie ontvangen tijdens dit programma en doen de bijhorende, krachtige spirituele oefening nog dagelijks. Een dame die aan het begin van het programma wat stug en gesloten was, zei toen vastberaden tegen mij: “Ik ben al vastgeroest.” Het leek erop dat ze de hoop voor zichzelf om ooit zachter te kunnen worden, had opgegeven. Tijdens het programma hoorde ik haar regelmatig zeggen: “Ik voel niks hoor.” Ik leerde haar discipline én soms kwam dat vanuit mijn kant wat drammerig en hard over. “Er gaat toch niks veranderen”, zei ze dan wat nors. Maar ik zag wel degelijk iets veranderen. Namelijk een bepaalde mate van vastberadenheid. Tijdens de check-up zat ze met tranen in haar ogen van dankbaarheid. (Zij trouwens niet alleen, ik ook.) De harde randjes waren eraf. Ik zag een opening waar zachtheid uitstroomde. Alsof de verbinding naar Divinity op haar eigen hart was aangesloten. Het was zelfs te zien aan haar uiterlijk. En dan kan je me drammerig vinden, of hard, maar als ik dit zie als eindresultaat word ik diep geraakt. Dit is waar ik mijn werk voor doe.

Laats in de Meditatie & Prayer Cirkel ging het over hoe wij ons brein kunnen leren aansluiten op het Kosmische Brein van het Universum. We zijn dan in staat om informatie uit verschillende dimensies te downloaden in ons systeem. Zeker in deze huidige tijd wordt dat steeds belangrijker, omdat we steeds minder kunnen geloven van het oude 3D-systeem. Na afloop ontvingen we prachtige reacties. Er was zelf een dame die me mailde dat ze voelde hoe ze tijdens de healing in de meditatie vorige levensstukken mocht helen. Ze zei: “Nu begrijp ik waarom mijn creatieve ik nooit doorgang kon vinden.” Wat ze hiermee bedoelde, is natuurlijk dat er een deel van haar brein geblokkeerd leek te zijn. Door de healing kon ze deze verbinding weer aanzetten. (De replay van deze Meditatie & Prayer Cirkel kun je hier zien.)

Nog even terugkomend op Pasen; vanmorgen realiseerde ik me dus pas echt wat een Hogere Spirit Jezus geweest moet zijn. Wetende dat je een missie hebt om veelal niet-wakkere mensen wakker te maken uit de illusie én dan ook nog eens weten hoe dit gaat aflopen. Wat een liefde voor God heeft hij gehad. Dat inspireert mij enorm op mijn eigen spirituele pad en mijn missie om je te helpen in je Hogere Zelf embodiment

En hoe is dat voor jou? Je hebt trouwens helemaal tot hier gelezen. Wauw! Ik hoop dat je mijn gedachtenspinsels een beetje hebt kunnen volgen. We bewandelen het spirituele pad, omdat we allemaal op zoek zijn naar die ontmoeting met Divinity (of nogmaals: Universum, Source, Brom, etc.). Het is zo allesomvattend – van diep, tot helend, tot eng en alles van ons vragend. Maar als ik voor mezelf spreek, is dit hetgeen wat mijn hart werkelijk vult. Dit is volgens mij ook precies wat Jezus ons wilde leren.

Als laatste wil ik toch nog afsluiten met de mededeling dat ik dinsdag 6 en donderdag 8 april de laatste webinars geef. In het webinar vertel ik je precies welke lagere delen van je natuur je tegenhouden om in Hogere Zelf te stappen. Dit webinar is vooral bedoeld voor mensen die niet langer alleen maar willen blijven praten over spiritualiteit, maar dit ook echt willen leven. Omdat je weet dat spiritualiteit betekent dat je lagere delen van jezelf moet opofferen om de hogere delen van je natuur te kunnen integreren. En dat dit niet hetzelfde is als zeggen dat je een spiritueel en bewust persoon bent. Want we besteden vaak veel tijd aan het laten zien van ons spirituele masker aan de buitenwereld. Maar als je jezelf niet realiseert dat het niet de buitenwereld, maar Divinity is aan wie je iets moet laten zien, dan is dit webinar zeker voor jou. Het is gratis en ik leer je welke acht grootse angsten jouw lagere zelf heeft en hoe dit voor 90% jouw gevoel, gedrag en gedachten bepaalt.

Voor mij geen ‘verplicht nummertje’ dit jaar, maar heerlijk rustig onder de Portugese zon. Heb een heerlijk Pasen. En hopelijk zie ik je snel.

Honey Bee Blessings

Ishtara Araminta ?

Vind mij op: Clubhouse | Podcast | Instagram | Facebook |  YouTube | Website

Pasen & Onvoorwaardelijke Liefde

06/04/2021

blog home

Deel je Ervaring ?

get on the list

Als je ook wat goede karma kunt gebruiken, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte van mijn kortingen, cursussen en meer!

I have some good karma to share.